השקעות דיבידנדים
מניות דיבידנד אריסטוקרטיות: מדריך מקיף למשקיעים 👑
9 בנובמבר 2024
מעודכן לתאריך:
פוסט אורח מאת ינשוף פיננסי 🦉
ינשוף פיננסי הינו אתר אינטרנט ידידותי למשתמש המציע מידע וידע פיננסי נגיש ומקיף למתחילים.
לקבוצת הפייסבוק של ינשוף פיננסי >>
מהן מניות דיבידנד אריסטוקרטיות?
מניות דיבידנד אריסטוקרטיות הן מניות של חברות גדולות וותיקות המשתייכות למדד S&P 500, אותן חברות משלמות דיבידנדים באופן עקבי לבעלי המניות שלהן לאורך שנים רבות, תוך הגדלת סכום התשלום מדי שנה. חברות אלו ידועות ביכולתן לשמור על רווחיות יציבה לאורך זמן, אפילו בתקופות כלכליות מאתגרות.
כדי להיחשב כמניית דיבידנד אריסטוקרטית יש לענות על כמה קריטריונים:
להיכלל במדד S&P 500: מדד זה כולל את 500 החברות הציבוריות הגדולות בארצות הברית, ומשמש כמדד בנצ'מרק חשוב לשוק המניות האמריקאי.
צמיחה עקבית בתשלומי הדיבידנד: כדי להיחשב כאריסטוקרטית זה לא מספיק רק לשלם דיבידנדים באופן עקבי! יש גם להגדיל את התשלומים באופן עקבי לבעלי המניות. חברה שחתכה את הדיבידנד לאורך השנים לא תיחשב כמניית דיבידנד אריסטוקרטית ושעון ה-25 שנה יתאפס.
מאפיינים עיקריים:
חברות גדולות ומבוססות: מניות דיבידנד אריסטוקרטיות מונפקות הן בדרך כלל חברות גדולות וותיקות, שצברו מוניטין חזק ומוכח של יציבות פיננסית. חברות אלו נוטות לצמוח בקצב איטי יותר בהשוואה לחברות צעירות ודינמיות יותר, אך הן נהנות מרווחים יציבים לאורך זמן, מה שמאפשר להן לשמור על מדיניות דיבידנד נדיבה.
עמידות במיתון: יתרון משמעותי של מניות דיבידנד אריסטוקרטיות הוא עמידותן בתקופות כלכליות קשות. הן בעלות היסטוריה מוכחת של תשלומי דיבידנד עקביים גם בתקופות של מיתון. חברות אלו הצליחו לשמור על תשלום דיבידנדים גם כאשר חברות אחרות נאלצות לקצץ בתשלומים, כמו ב2008. עם זאת, חשוב לציין שגם מניות דיבידנד אריסטוקרטיות אינן חסינות מפני סיכונים. אירועים בלתי צפויים, כגון שינויים רגולטוריים, תחרות גוברת או משברים כלכליים גלובליים, עלולים להשפיע על ביצועי החברות ועל תשלום הדיבידנדים שלהן. גם מחברות אלו עשויות לקצץ את תשלום הדיבידנד שלהן.
מקור הכנסה קבוע: עבור משקיעים המחפשים הכנסה קבועה וצפויה, מניות דיבידנד אריסטוקרטיות יכולות להוות פתרון אטרקטיבי. תשלום הדיבידנדים הקבוע תורם להכנסה יציבה, שיכולה לסייע בתכנון פיננסי לטווח ארוך.
צמיחה מתונה: חשוב לציין שמניות אלו נוטות לצמוח בקצב איטי יותר בהשוואה למניות צמיחה, המונפקות על ידי חברות צעירות ודינמיות יותר. משקיעים המחפשים תשואות גבוהות יותר לטווח ארוך על פני הכנסה שוטפת עשויים
היתרונות של מניות דיבידנד אריסטוקרטיות:
הכנסה קבועה וצפויה: תשלום דיבידנדים קבוע תורם להכנסה יציבה למשקיעים, ויכול לסייע בתכנון פיננסי לטווח ארוך
איתות חיובי לבריאות פיננסית: תשלום דיבידנדים עקבי לאורך זמן מעיד בדרך כלל על בריאות פיננסית איתנה של החברה, ועל יכולתה לייצר רווחים באופן עקבי.
תיק השקעות פחות תנודתי: מניות דיבידנד אריסטוקרטיות נוטות להיות פחות תנודתיות בהשוואה למניות צמיחה, ועל כן הן עשויות לתרום לייצוב תיק ההשקעות ולצמצום הסיכון הכולל.
החסרונות:
צמיחה מתונה: כפי שהוזכר קודם לכן, מניות אלו נוטות לצמוח בקצב איטי יותר בהשוואה למניות צמיחה או למדדים האמריקאיים המובילים. משקיעים המחפשים תשואות גבוהות לטווח קצר עשויים למצוא אפשרויות אטרקטיביות יותר במקומות אחרים.
תשלום דיבידנדים עלול לבוא על חשבון השקעות צמיחה עתידיות: חברות עשויות לבחור להשקיע את רווחיהן בתשלום דיבידנדים לבעלי המניות, במקום להשקיע אותם בחזרה בפעילות העסקית ובצמיחה עתידית.
תשלומי דיבידנד חייבים במס: חלק ניכר מהתשואה הכוללת השנתית של המניה תגיעה בצורת דיבידנד, וכפי שאנו יודעים- תשלומי דיבידנד חייבים במס רווחי הון של 25% בישראל.
מה לגבי מניות אריסטוקרטיות ישראליות?
בגדול - אין! אומנם ישנן חברות ישראליות ששילמו דיבידנד במשך מספר שנים ברציפות, לדוגמה אמות מחלקת דיבידנד 17 שנים ברציפות ומטריקס מחלקת במשך 19 שנים ברציפות, אך החברות לא הצליחו להגדיל את הדיבידנד בכל שנה ולכן לא יחשבו כאריסטוקרטיות.
דוגמאות מעניינות מעת אבי Snow 🧡
נכון למועד כתיבת הפוסט, קיימות 66 מניות אריסטוקרטיות. חלקן מצוינות וחלקן פחות מתאימות להשקעה. ארזתי עבורכם רשימה של מניות אלו, מסודרות לפי סקטורים. יש לציין כי ישנם סקטורים שאינם מיוצגים כאן, מכיוון שהמניות בהם לא עומדות בקריטריונים שהגדרתי. חשוב להבהיר שהמניות המוצגות כאן הן רעיונות ללמידה בלבד, ולא המלצות השקעה. תיהנו 🙌
🛍️ צריכה מחזורית:
חברת Mcdonalds, טיקר MCD. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 47 שנים ברציפות.
חברת Lowe's, טיקר LOW. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 63 שנים ברציפות.
🛒 צריכה בסיסית:
חברת פפסיקו, טיקר PEP. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 51 שנים ברציפות.
חברת טרגט, טיקר TGT. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 52 שנים ברציפות.
חברת ארצ׳ר דניאלס מידלנד, טיקר ADM. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 48 שנים ברציפות.
⚡ אנרגיה:
חברת שברון, טיקר CVX. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 36 שנים ברציפות.
חברת אקסון מובייל, טיקר XOM. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 41 שנים ברציפות.
חברת Enbridge, טיקר ENB. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 28 שנים ברציפות.
💰 פיננסים:
חברת Aflac, טיקר AFL. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 41 שנים ברציפות.
חברת טירו-פרייס, טיקר TROW. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 31 שנים ברציפות.
חברת סינסנטי פיננסים, טיקר CINF. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 63 שנים ברציפות.
💊 בריאות:
חברת ג׳ונסון וג׳ונסון, טיקר JNJ. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 61 שנים ברציפות.
חברת אבבי, טיקר ABBV. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 52 שנים ברציפות.
🚜 תעשייתי:
חברת א.או. סמית׳, טיקר AOS. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 31 שנים ברציפות.
חברת אוטומטיק דטה פרוססינג, טיקר ADP. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 50 שנים ברציפות.
חברת פסטנל, טיקר FAST. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 25 שנים ברציפות.
חברת קנדיין נשיונל ריילווי, טיקר CNI. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 27 שנים ברציפות.
חברת ג׳נרל דינמיקס, טיקר GD. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 32 שנים ברציפות.
🛢️ חומרים:
חברת אייר פרודקטס אנד קימיקלז, טיקר APD. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 41 שנים ברציפות.
חברת סטפן קומפני, טיקר SCL. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 57 שנים ברציפות.
🚰 שירותים:
חברת American States Water, טיקר AWR. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 69 שנים ברציפות.
חברת אטמוס אנרג׳י, טיקר ATO. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 40 שנים ברציפות.
חברת NextEra Energy, טיקר NEE. מחלקת דיבידנד ומגדילה אותו במשך 28 שנים ברציפות.
שורה תחתונה
לאורך זמן, מניות דיבידנד אריסטוקרטיות הציגו ביצועים דומים לשוק הרחב. מדד מניות הדיבידנד האריסטוקריות עשה מעט פחות ממדד השוק הרחב בעשור האחרון, עם תשואה שנתית כוללת של 10.34% עבור לעומת 10.79% עבור מדד S&P 500. יתרון משמעותי של מניות הדיבידנד האריסטוקריות הוא תנודתיות נמוכה יותר בהשוואה לשוק, מה שהופך אותן לאטרקטיביות עבור משקיעים סולידיים. בנוסף, מניות אלו עשויות להציג יתרון בזמני מיתון, כאשר חברות אחרות נאלצות לקצץ בתשלומי הדיבידנדים.
קוראים יקרים,
אתר זה פועל ללא פרסומות במטרה שתקבלו את חווית הקריאה הטובה ביותר. אני משקיע הרבה זמן, כסף ולפעמים זיעה בכתיבה לבלוג הזה (מינימום 5 שעות כתיבה + עלות של כ-600 ש״ח בשנה). על מנת לתמוך בעשיה שלי אתם יותר ממוזמנים להצטרף לאחד השירותים בקישור למטה 🧡
אפשר גם לתמוך בדרכים אחרות, כל תרומה הולכת קודש לרכישת מניות דיבידנד :)