השקעות דיבידנדים
מה זה תשואת דיבידנד
16 בנובמבר 2024
מעודכן לתאריך:
תשואת דיבידנד, או באנגלית Dividend yield, הוא יחס שמייצג את הסכום שמניה מחלקת כדיבידנד ביחס למחיר המניה. במילים פשוטות, תשואה זו מראה לנו כמה נרוויח בשנה מתשלומי הדיבידנדים של החברה, ביחס לכסף שהשקענו במניה.
עבור משקיע הדיבידנדים, נתון זה מאוד חשוב כי הוא מאפשר לו לדעת להשוות בין המניות השונות ולהבין היכן הוא יקבל תזרים יותר גבוה ביחס למחיר המניה. לדוגמה, משקיע מתלבט בין 2 מניות עם מחירים שונים ודיבידנדים שונים: מניית X שווה $328 ומחלקת דיבידנד של $6.34 בשנה, מצד שני מניית Y שעולה $147 ומחלקת דיבידנד של $3.4 בשנה, באמצעות תשואת הדיבידנד נוכל להבין היכן התזרים או הדיבידנד על הסכום המושקע יותר גבוה.
אם אתם חדשים בעולם השקעות דיבידנדים, מומלץ לקרוא את מילון המושגים האולטימטיבי, שם אסבר לגבי כל המונחים השונים שאנחנו נתקלים בהם ביום יום בתור משקיעי תזרים :)
איך מחשבים תשואת דיבידנד?
החישוב פשוט מאוד: הדיבידנד השנתי/מחיר המניה * 100 (מכפילים ב-100 כדי להפוך את זה לאחוזים).
נניח שמניית קוקה קולה (סימול: KO) נסחרת כיום במחיר של $60 למניה. החברה מחלקת דיבידנד שנתי של $2 למניה, כלומר:
הדיבידנד השנתי (2)/מחיר המניה (60) * 100 = נחלק 2 ב-60, זה יוצא 0.033, נכפיל ב-100 ונקבל תשואת דיבידנד של 3.33%.
מה זה Yield on Cost, ולמה הוא חשוב?
תשואה על עלות (yield on cost) הוא מדד שמראה את התשואה השנתית שנקבל מהדיבידנדים ביחס למחיר המקורי שבו רכשנו את המניה. הוא עוזר להמחיש איך ההשקעה שלנו משתפרת לאורך הזמן, במיוחד כאשר חברות מגדילות את הדיבידנד שהן מחלקות.
איך מחשבים Yield on Cost?
החישוב דומה מאוד לחישוב תשואת דיבידנד, אך במקום להשתמש במחיר הנוכחי של המניה, מחשבים אותו ביחס למחיר המקורי ששילמנו. אז בהמשך לדוגמה שראינו למעלה לגבי חברת קוקה קולה, הנחנו שהיום היא נסחרת ב-$60, אבל אנחנו קנינו את המניה לפני שנתיים ב-$40 (לא באמת), בשביל הפשטות נניח שהדיבידנד נשאר $2 לשנה (במציאות מאוד סביר שהדיבידנד עלה והתשואה על עלות תהיה עוד יותר גבוהה). נחשב את זה כך:
הדיבידנד השנתי (2)/מחיר המניה לפני שנתיים (40) * 100 = נחלק 2 ב-40, זה יוצא 0.05, נכפיל ב-100 ונקבל תשואה על עלות של 5%.
תשואת דיבידנד מול תשואות אחרות
כשאנחנו מדברים על תשואות, חשוב להבין את ההבדלים בין שלושת הסוגים השונים:
1. תשואת דיבידנד
תשואה זו מתייחסת רק לתשלומי הדיבידנד ביחס למחיר המניה הנוכחי. זוהי תשואה תזרימית, כסף שנקבל לחשבון הברוקר או הבנק, התשואה כאן היא לא על הנייר. אם אנחנו מסתכלים על דירה להשקעה אז המקבילה של תשואת דיבידנד היא התשואה הפירותית שמתקבלת מתשלומי השכירות של הדיירים שלנו.
2. תשואה מעליית ערך (Capital Gains Yield)
מתארת את הרווח שנוצר מעליית מחיר המניה לאורך זמן. לדוגמה, אם קנית מניה ב-$50 וכעת היא שווה $60, הרווח שלי (על הנייר) הוא $10, או תשואה של 20%.
3. תשואה כוללת (Total Return)
משלבת את תשואת הדיבידנד ואת התשואה מעליית הערך.לדוגמה, אם מניית קוקה קולה חילקה תשואה של 3% מדיבידנד וגם עלתה ב-10% במחיר, התשואה הכוללת היא:
3%+10% = 13%
לסיכום
תשואת דיבידנד היא כלי חשוב בהערכת מניות, אך כדי להבין את הערך האמיתי של ההשקעה שלך, כדאי גם לחשב ולבחון את Yield on Cost לאורך זמן. כך נוכל להעריך את ההשפעה של צמיחת הדיבידנדים על התיק שלך.
עכשיו, כשאנחנו יודעים מה זה תשואת דיבידנד, איך מחשבים אותה, ומה ההבדלים בינה לבין מדדים אחרים כמו Yield on Cost ותשואה כוללת, נוכל להשתמש בידע הזה כדי להתשפר ולהיות משקיעים חכמים יותר.
קוראים יקרים,
אתר זה פועל ללא פרסומות במטרה שתקבלו את חווית הקריאה הטובה ביותר. אני משקיע הרבה זמן, כסף ולפעמים זיעה בכתיבה לבלוג הזה (מינימום 5 שעות כתיבה + עלות של כ-600 ש״ח בשנה). על מנת לתמוך בעשיה שלי אתם יותר ממוזמנים להצטרף לאחד השירותים בקישור למטה 🧡
אפשר גם לתמוך בדרכים אחרות, כל תרומה הולכת קודש לרכישת מניות דיבידנד :)