השקעות דיבידנדים
כל כמה זמן מקבלים דיבידנד?
14 בנובמבר 2024
מעודכן לתאריך:
כאשר אנו משקיעים במניות דיבידנד, מאוד חשוב להבין את תדירות החלוקה של הדיבידנד, אחרי הכל מדובר בסוג של המשכורת ויש כאלה שמסתמכים על הדיבידנד למחיה היום-יומית שלהם. תדירות חלוקת הדיבידנדים משתנה מחברה לחברה, בין קרנות השקעה שונות, וגם בהתאם למדינה בה החברה נסחרת. בואו נצלול פנימה ונראה מתי מקבלים דיבידנד.
רענון - מהו דיבידנד? (למי שכבר מכיר אפשר לדלג לחלק הבא)
דיבידנד הוא תשלום שחברה מעבירה לבעלי המניות שלה מתוך רווחיה, בדרך כלל במזומן. המטרה של חלוקת הדיבידנד היא להחזיר חלק מהרווחים למשקיעים ולשמור על ערך לחברה. חברות רווחיות ויציבות, במיוחד בענפים מבוססים כמו בנקאות, אנרגיה ותקשורת, נוטות לחלק דיבידנדים באופן קבוע כחלק מאסטרטגיית ההשקעה שלהן. אם אתם רוצים להתעמק עוד יותר על המשמעות של דיבידנד, אפשר לקרוא על כך כאן.
מתי מחלקים דיבידנד - התדירויות השונות
חלוקה שנתית
חברות מסוימות, בעיקר במדינות כמו יפן וישראל, בוחרות לחלק דיבידנד רק פעם בשנה.
חלוקה זו אופיינית לחברות בהן התזרים או הרווחיות פחות צפויים לאורך השנה, מה שמאפשר להן לחכות לסוף השנה כדי להבין את הרווח הכולל ואז לחלק חלק ממנו כדיבידנד.
חלוקה חצי-שנתית
תדירות זו נפוצה בעיקר באירופה, וחברות רבות ביבשת מחלקות דיבידנד פעמיים בשנה – אחת באמצע השנה ואחת בסופה.
מודל זה מספק גמישות לחברות, מכיוון שהוא מאפשר להן לחלק יותר דיבידנד כאשר יש רווחים טובים יותר, או פחות כאשר יש ירידה בביצועים.
חלוקה רבעונית
החלוקה הרבעונית היא התדירות הנפוצה ביותר בקרב חברות אמריקאיות ונהוגה גם אצל חלק מהחברות בישראל.
תדירות זו מייצרת ציפיות ברורות עבור המשקיעים, ויוצרת תזרים הכנסות תדיר יותר. היא גם מאפשרת למשקיעים להיכנס למחזור ההשקעות מחדש של דיבידנדים בפרקי זמן קצרים יותר.
בארה״ב בשונה מארצות אחרות, במקרה של חלוקה רבעונית הסכום שנקבל בכל רבעון יהיה זהה, כלומר אם קוקה קולה מחלקת דיבידנד של $4 בשנה, כל רבעון נקבל $1. מצד שני בארצות אחרות החברות פחות מקפידות על חלוקה שווה ולכן אם חברה אירופאית למשל מחלקת $4 דיבידנד בשנה היא יכולה לחלק ברבעון הראשון $2, ברבעון השני $1 ובשלישי והרביעי $0.5.
חלוקה חודשית
אין יותר מדי חברות שמחלקות בצורה חודשית, זה בעיקבר נפוץ בקרנות ריט (REITs) וקרנות סגורות (CEFs) שמחלקות דיבידנד מדי חודש. חלוקה חודשית יכולה להיות יתרון למשקיעים שמחפשים הכנסה יציבה יותר – כמו פנסיונרים או משקיעים שרוצים הכנסה קבועה.
חלוקה שבועית
חלוקה זו היא יחסית נדירה, ונעשת בקרנות Covered call סינתטיות כמו אלה של Yield Max - קרן YMAX ו-YMAG.
מה אני חושב על תדירות החלוקה?
אעשה את זה קצר - הייתי מעדיף חודשי או שבועי, אבל הקרנות שמחלקות כל שבוע הן מאוד נדירות והן לא קרנות רגילות כמו אלו שאני מחזיק בתיק הדיבידנדים שלי לכן הן פחות רלוונטיות עבורי. לגבי המניות שמחלקות חודשי, הן קצת יותר נפוצות אבל רבות מהן לא כאלה איכותיות ולכן לא אחזיק אותן. זה משאיר אותי עם חלוקה רבעונית שהיא הנפוצה ביותר וניתן למצוא חברות מעולות שמחלקות דיבידנד כל רבעון. לגבי חלוקה חצי שנתית ושנתית, זה לא בשבילי, אחרי הכל אני אמור להתבסס על זה בתור שכר עתידי, לכן לא אחזיק מניות עם תדירות חלוקה כזו.
איך אפשר לדעת את אופן החלוקה וסכום התשלום שאקבל?
בכל אתר פיננסי אפשר לראות את סכום הדיבידנד שנקבל, אבל Seeking Alpha (חינמי) עושה את זה בצורה הכי טובה לדעתי. ניכנס לאתר ונחפש את מנית קוקה קולה (KO), נכנס לטאב של Dividends, כעת נוכל לראות את ה-Annual payout, כלומר כמה דיבידנד נקבל בשנה עבור כל מניה שאני מחזיק, למטה בצד הימני אוכל לראות את ה-Dividend frequency, כלומר תדירות חלוקת הדיבידנד, ובצד השמאלי אוכל לראות את ה-Amount, כלומר כמה דיבידנד אקבל לרבעון.
לסיכום במקרה שלנו התשלום השנתי הוא $1.94, החלוקה היא רבעונית לכן אצטרך לחלק את הסכום ב-4 ולכן הסכום שאקבל כל רבעון הוא $0.49.
לסיכום
תדירות חלוקת הדיבידנדים היא נושא חשוב שמושפע מאופי החברה, צרכי המשקיעים והאסטרטגיה העסקית. בעוד שמשקיעים מסוימים יעדיפו חלוקה רבעונית או חודשית כדי לקבל הכנסה תדירה, אחרים לא בהכרח מייחסים לכך חשיבות, כל עוד החברה ממשיכה לצמוח ולחלק דיבידנדים באופן עקבי.
המשקיע המתחיל בתחום הדיבידנדים יוכל לבחור את סוגי החברות המתאימות לצרכיו ולהעדפותיו האישיות לפי תדירות החלוקה והמאפיינים הנלווים לה.
קוראים יקרים,
אתר זה פועל ללא פרסומות במטרה שתקבלו את חווית הקריאה הטובה ביותר. אני משקיע הרבה זמן, כסף ולפעמים זיעה בכתיבה לבלוג הזה (מינימום 5 שעות כתיבה + עלות של כ-600 ש״ח בשנה). על מנת לתמוך בעשיה שלי אתם יותר ממוזמנים להצטרף לאחד השירותים בקישור למטה 🧡
אפשר גם לתמוך בדרכים אחרות, כל תרומה הולכת קודש לרכישת מניות דיבידנד :)